divendres, 7 de febrer del 2014

A México cabrones!

Després d’una llarga pausa ja torno a ser aquí! I es que fa un parell de dies que he començat una nova gran aventura! Quina? Doncs bé des de fa quasi 24h que estic a la Paz, Baixa Califòrnia Sud, Mèxic, per a fer 6 mesos “d’estudi” (o això és el que els hi he dit a la família) i clarament (al que de veritat vinc a fer) a bussejar amb taurons balena i taurons martell, lleons marins i mantes, veure balenes i tortugues, passar uns dies pel Carib i com no... beure tequila (del bo per suposat) i menjar burritos picants!


(El xef mexicà)

(Alhambres: ceba, pebrots, bacon i vedella)

(Rollitos de pollastre fregits, pasta de mongetes, salsa de crema de llet, salsa verda, totopos i més)

(Un regal molt gran, dues samarretes personalitzades)

(Gran familia Internacional Peninsular Canaria)

Bé doncs després d’uns mesos de preparació, papers per aquí i papers per allà amb la Universitat, tocava marxar! Un gran sopar de comiat a GC, amb un gran xef i instructor de submarinisme mexicà preparant-nos uns deliciosos tacos i de més! El dilluns 3 cap a Barcelona, per acomiadar-me de la família, i dimecres 5 cap a Mèxic. Primer un vol de 2h fins a Frankfurt seguit d’un de 12h fins a DF, passant per sobre de Groenlàndia, Canadà i Estats Units. A DF ens va tocar esperar 19h! Mortal, no ho recomano a ningú! Dormint en el terra fred i dur, menjant poc i malament... i finalment ahir a les 15.00 vam agafar l’últim vol fins a la Paz, unes 2h.

(19h morts de fastig... alguns dormint i d'altres jugant al solitari...)


(La Paz)

Ja des de l’avio això pintava molt bé, aigües cristal•lines, un petit aeroport per capacitat d’un únic avio i molt bona temperatura! I per sort un amic d’en Pol i en Galileo ens va venir a buscar i ens està deixant quedar a casa seva mentre busquem pis. Aprofitant vam anar a comprar... no us podeu ni imaginar lo econòmic que és tot aquí, 19l d’aigua per 1,2€, tacos per sopar a 90ct la unitat (i de regal el guacamole, una salsa picants, raves, llimes i un parell de chiles jalapeños picants), la benzina està a uns 60ct el litre i el gas molt més econòmic i tot!

(En directe s'apreciava més l'aigua cristal·lina)

(Aeroport)




(El sopar, tacos de vedella, guacamole, pico de gallo, salsa picant, chile jalapeño i cervesa)


(Una pinya per 50ct i ben bona que està!)

Avui hem anat a la universitat, 40 minutets a peu des d’on estem, per a saber una mica del tema i tal. I ara a mirar un parell de pisos que tenim parlats amb els propietaris. Ja tenim ganes de poder quedar-nos en algun lloc i començar a fer bona vida, es més... si podem ja ens en anem a veure taurons balena aquest cap de setmana, 15-18€ per anar a fer snorkel amb els taurons balena!

(On vivim de moment)

(Esquelet de peix globus, pel que ens han dit es troben a la platja de tant en quant) 

(L'excurcioneta d'avui)




(Un edifici de la universitat, són tots iguals, petits)

(Hi ha un paiu venent gelats, begudes i patates fregides per les facultats, molt curios)

---

Después de una larga pausa ya estoy aquí! Y es que hace un par de días que he comenzado una nueva gran aventura! ¿Cuál? Pues bien desde hace casi 24 horas que estoy en la Paz, Baja California Sur, México, para hacer 6 meses " de estudio" ( o eso es lo que les he dicho a la familia ) y claramente (al que de verdad vengo a hacer ) a bucear con tiburones ballena y tiburones martillo, leones marinos y mantas, ver ballenas y tortugas, pasar unos días por el Caribe y como no... beber tequila (del bueno por supuesto ) y comer burritos picantes!

Bueno pues después de unos meses de preparación, papeles por aquí y papeles por allí con la Universidad, tocaba irse! Un gran cena de despedida a GC, con un gran chef e instructor de buceo mexicano preparándonos unos deliciosos tacos y de más! El lunes 3 hacia Barcelona, para despedirme de la familia, y el miércoles 5 hacia México. Primero un vuelo de 2h hasta Frankfurt seguido de un de 12h hasta DF, pasando por encima de Groenlandia, Canadá y Estados Unidos. En DF nos tocó esperar 19h! Mortal, no lo recomiendo a nadie! Durmiendo en el suelo frío y duro, comiendo poco y mal... y finalmente ayer a las 15.00 tomamos el último vuelo hasta la Paz, unas 2h.

Ya desde el avión esto pintaba muy bien, aguas cristalinas, un pequeño aeropuerto para capacidad de un único avión y muy buena temperatura! Y por suerte un amigo de Pol y en Galileo nos vino a buscar y nos está dejando quedar en casa mientras buscamos piso. Aprovechando fuimos a comprar... no se puede ni imaginar lo económico que es todo aquí, 19L de agua por 1,2 €, tacos para cenar en 90ct la unidad (y de regalo el guacamole, una salsa picante, rábanos, limones y un par de chiles jalapeños picantes), la gasolina está a unos 60ct el litro y el gas mucho más económico y todo!

Hoy hemos ido a la universidad, 40 minutitos a pie desde donde estamos, para saber un poco del tema y tal. Y ahora a mirar un par de pisos que tenemos hablados con los propietarios. Ya tenemos ganas de poder quedarnos en algún lugar y empezar a hacer buena vida, es más... si podemos ya nos vamos a ver tiburones ballena este fin de semana, 15-18 € para ir a hacer snorkel con los tiburones ballena!


  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada